Wesley Sneijder in Noordwijk
NOS VoetbalAangepast

Sneijder is er 'gewoon' bij: zo dicht mogelijk op spitsen op m'n best

Voor Wesley Sneijder voelt zijn entree in Huis ter Duin in Noordwijk, traditiegetrouw de thuisbasis van Oranje, als thuiskomen. De 126-voudig international zat vanwege fysieke problemen niet bij de voorlopige selectie van bondscoach Danny Blind, maar is er de komende wedstrijden toch gewoon weer bij.

De fysieke problemen zijn verleden tijd en dus trainde Sneijder dinsdag en woensdag weer mee. "Het was een ongelukkig moment in de wedstrijd tegen Besiktas", aldus de 32-jarige Sneijder over het ontstaan van zijn blessure.

"Ik gleed over de bal heen en kwam in een spagaat terecht. Dat moet ik op mijn leeftijd niet meer doen. Ik was even een periode niet fit, maar ik heb hard gewerkt en ben fit hier binnengekomen."

Sneijder: op m'n best zo dicht mogelijk bij de spitsen

Het is al bijna vierenhalve maand geleden dat Oranje in actie kwam. Half november speelde het Nederlands elftal in en tegen Luxemburg. Er werd met 3-1 gewonnen, maar heel overtuigend kwam de overwinning niet tot stand.

Geen succes

Sneijder speelde toen als linksbuiten en dat bleek, zo oordeelt hij zelf, geen groot succes. "Dat was een beetje ongelukkig, omdat we verwachtten dat Luxemburg heel anders zou spelen; met veel meer ruimte tussen de linies. Maar er waren geen linies", aldus Sneijder. "Ik wil het liefst zo dicht mogelijk op de spitsen spelen, dan ben ik op mijn best."

Bondscoach Danny Blind bracht in de tussentijd een bezoek aan Istanbul, de woonplaats van Sneijder. Maar de speler van Galatasaray wilde niets kwijt over de ins en outs van dat gesprek.

Arjen Robben (l) en Wesley Sneijder (4e van links)

De afgelopen dagen moest Sneijder diverse handen schudden. Zo ook met Ajacied Matthijs de Ligt, debutant in de selectie. "Het centrale duo van de vorige keer is er nu niet bij. Maar we hebben er eentje die 17 jaar oud is, maar wel 27 lijkt", aldus Sneijder, doelend op De Ligt.

"Als je ziet met wat voor flair hij binnenkomt en je kijkt naar zijn fysieke gesteldheid, dan is dat heel mooi om te zien. Ik denk dat we een uitgebalanceerd elftal hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl