NOS NieuwsAangepast

Toyota koopt Nederlandse bagagebandfabrikant Vanderlande

Bagagebandfabrikant Vanderlande wordt voor 1,2 miljard euro gekocht door het Japanse Toyota Industries. De grootaandeelhouder NPM Capital heeft overeenstemming bereikt met de Japanners. De groeiende e-commercemarkt heeft de vraag naar afhandeling en pakjessystemen een enorme impuls gegeven.

Vanderlande uit het Brabantse Veghel bouwt logistieke transportsystemen voor magazijnen, distributiecentra en transportcentra. Het is een van de wereldmarktleiders in bagagebanden op luchthavens. Bij het bedrijf werken wereldwijd 4500 mensen, waarvan 1600 in Nederland. In 2015 had het een omzet van bijna een miljard euro.

Bij Toyota Industries zijn transport- en logistieke systemen een speerpunt. Het is 's werelds grootste fabrikant van vorkheftrucks.

Banen

Financieel directeur Herman Molenaar van Vanderlande zegt in het NOS Radio 1 Journaal dat er afspraken zijn gemaakt over behoud van banen. "Het is absoluut de bedoeling van Toyota dat we een zelfstandige divisie worden met het hoofdkantoor in Veghel. Daar maken we ons geen zorgen over."

De topman denkt dat er eerder meer mensen aan het werk komen bij het bedrijf. "Toyota koopt ons, omdat onze markt groeit. Afgelopen jaar hebben we zevenhonderd mensen aangenomen. We verwachten komend jaar weer minimaal vijfhonderd mensen aan te nemen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl