Reuters
NOS NieuwsAangepast

Dodental Londen naar vijf, politie weet wie dader is

Een van de mensen die gistermiddag zwaargewond raakten bij de aanslag in Londen is overleden. Het dodental is daarmee opgelopen tot vijf, inclusief de vermoedelijke dader.

De andere doden zijn twee omstanders en een politieagent van 48. Ook zijn er veertig mensen gewond geraakt, sommigen van hen zijn er slecht aan toe.

Politie kent dader

Op een persconferentie zei plaatsvervangend politiecommissaris Mark Rowley dat hij ervan uitgaat dat de dader geïnspireerd is door islamitische terreurorganisaties. Volgens Rowley weet de politie wie de man is, maar kan hij vanwege het lopende onderzoek geen details geven over diens identiteit.

Hollandse Hoogte / PA Photos
Hulpverleners proberen tevergeefs het leven te redden van de vermoedelijke dader

Wel is duidelijk dat hij een bekende van de politie was. Agenten doen onderzoek naar mogelijke handlangers van de dader.

Vanwege de aanslag zullen de komende dagen in heel Groot-Brittannië meer politiemensen op straat te zien zijn, kondigde Rowley aan. "Gewapend en ongewapend en vooral op drukke en toeristische plekken."

NOS
Reconstructie van aanslag Londen

Halverwege de middag reed de man tientallen mensen aan op een brug in het centrum van de Britse hoofdstad. Zijn auto kwam tot stilstand tegen een hek rond het parlementsgebouw.

Hij rende vervolgens richting het parlement, waar hij een ongewapende politieman neerstak. Daarop werd hij door andere politiemensen doodgeschoten.

Overzicht van de gebeurtenissen in Londen

Premier Theresa May noemt de aanslag bij het parlementsgebouw in Londen "ziek en verderfelijk". In een toespraak voor haar ambtswoning in Downing Street toonde zij zich gisteravond geschokt, maar ook strijdbaar. Dat de aanslag werd gepleegd bij het oudste parlementsgebouw ter wereld, noemde ze geen toeval.

May: 'Gewoon aan je dag beginnen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl