Lukas Podolski sluit zijn interlandloopbaan met de winnende treffer

Afzwaaiende Podolski schiet Duitsland langs Engeland

Duitsland heeft in Dortmund met 1-0 gewonnen van Engeland. Het is voor het eerst in dertig jaar (negen duels) dat bij een duel tussen deze twee landen de gastheer met de zege aan de haal gaat.

Lukas Podolski eiste de hoofdrol voor zich op. De 31-jarige aanvaller nam voor het oefenduel afscheid van het publiek, was in zijn 130ste en laatste interland de aanvoerder en nam in de 69ste minuut met een vlammend schot in de kruising ook nog eens de enige treffer voor zijn rekening.

Prachtgoal Podolski bij afscheid

Engeland had voor rust de beste kansen. Adam Lallana raakte de paal en Dele Alli faalde oog in oog met doelman Marc-Andre ter Stegen. Duitsland, dat enkele vaste krachten rust had gegeven, bakte er in de eerste helft weinig van, maar herstelde zich na rust. Met de 49ste interlandgoal van Podolski als beloning.