Het afgezette winkelcentrum Brusselse Poort in Maastricht 1Limburg

Omstanders fatale arrestatie Maastricht niet vervolgd

tijd van publicatie

De omstanders die de politie te hulp schoten bij een arrestatie in winkelcentrum Brusselse Poort in Maastricht, worden niet vervolgd. Dat maakt het OM vandaag bekend na onderzoek van de rijksrecherche.

Een 35-jarige Macedoniër werd 20 december in het winkelcentrum aangehouden door de politie, nadat de man agressief reageerde toen hem om zijn identiteitspapieren werd gevraagd. Een 28-jarige man uit de omgeving van Maastricht hielp een agent, een marechaussee en een politieman in burger om de man te overmeesteren. Vervolgens zouden ook andere voorbijgangers zich in de worsteling met de Macedoniër hebben gemengd. Zij schoten de politie te hulp bij de aanhouding, omdat de man zich zo fel verzette dat agenten gewond raakten. 

De Macedoniër werd tegen de grond gewerkt en raakte even later onwel. Bij aankomst in het ziekenhuis bleek hij overleden. Zijn doodsoorzaak kon niet worden vastgesteld. Wel is bekend dat de man psychische problemen had. 

Dood door schuld

De 28-jarige omstander die de politie hielp, werd verdacht van dood door schuld. Uit onderzoek bleek dat dit onterecht was. Ook de agenten die de man aanhielden, hebben volgens het OM juist gehandeld. Er is geen nekklem of andere verwurging gebruikt door de politie.

De familie van de Macedoniër is volgens 1Limburg op de hoogte gebracht van het besluit van het OM.

Dit is een artikel van

STER reclame