Arjen Robben hijst zich in het trainingsshirt van Oranje.
NOS VoetbalAangepast

Robben stelt fans gerust: niks aan het handje

Arjen Robben is terug bij Oranje. Op 13 november 2016 vorig jaar viel hij geblesseerd uit tegen Luxemburg (1-3 winst). Hoewel Robben weer bij de selectie voor Oranje zit, leek het alsof de vleugelaanvaller van Bayern München weer met een blessure te kampen had.

Na de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach kreeg hij een zwelling op zijn wreef. En na de training van woensdagmiddag wist Robben niet hoe snel hij zijn schoenen uit moest doen. Maar bondscoach Danny Blind hoeft zich geen zorgen te maken, bezweert hij.

Robben houdt niet in tijdens training van Oranje

"Nee, absoluut niet. Het is vandaag woensdag, de wedstrijd is pas zaterdag. Ik heb voluit getraind. Niks aan het handje", benadrukt Robben. "Ik weet niet of ik sterker dan ooit ben, maar ik voel me lekker. Ik zit goed in m'n vel en ben nu lange tijd fit. Ik heb plezier en dat hoop ik over te brengen op deze ploeg."

Kwaliteit

Ook is Robben opgetogen over het feit dat een aantal teamgenoten van Oranje goede keuzes hebben gemaakt. "Ik doel dan op Georginio Wijnaldum en Kevin Strootman. Zij spelen nu heel goed op een hoog niveau, bij een Europese topclub. De kwaliteit is er wel, maar we moeten het allemaal nog maar laten zien."

Robben is nog altijd de aanvoerder van het Nederlands elftal en als ervaren rot in de ploeg heeft hij wel iets voor het zeggen. Zo heeft hij het met bondscoach Danny Blind regelmatig over de mogelijkheden. "Als aanvoerder kun je je voorkeur uitspreken. Maar ik vul niet de opstelling in. Ik kan wel voorzetten geven", legt Robben uit.

Nederland moet zaterdag in en tegen Bulgarije winnen om nog kans te maken op WK-kwalificatie. "Ik denk dat Bulgarije best wel een aardige ploeg heeft. Maar ik heb een goed gevoel. Ik weet niet waar het op gebaseerd is. Misschien omdat bijna iedereen fit is."

Italië

Of hij vervolgens ook bij de oefeninterland tegen Italië van volgende week dinsdag van de partij is, laat de 33-jarige Robben wijselijk nog even in het midden. "Misschien wel, maar dat moeten we nog even bekijken. Ik ben op een leeftijd gekomen dat het fysieke aspect nog belangrijker is. En met Bayern München spelen we ook nog om de prijzen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl