Wesley Sneijder (l) en Danny Blind
NOS VoetbalAangepast

Sneijder: Erdogan geen reden om andere club te zoeken

Wesley Sneijder ziet geen reden om vanwege de politieke rel tussen Nederland en Turkije te vertrekken uit Turkije. De 32-jarige international, die al enkele jaren in Istanbul woont, noemt de perikelen rondom de Turkse president Recep Erdogan 'een ver-van-mijn-bed-show'.

Erdogan bestempelde Nederlanders onlangs fascistisch en nazistisch. "We kennen ze van de slachting van Srebrenica. We kennen hun verdorven karakter van de manier waarop ze er 8.000 Bosniërs afmaakten", zei Erdogan tot afgrijzen van premier Mark Rutte.

Vlak voor de verkiezingen riep hij op om niet te stemmen op Rutte en PVV-leider Geert Wilders, die hij een racist noemde.

Sneijder noemt politieke rel 'een ver-van-mijn-bed-show'

Kleedkamer

"Ik probeer me heel ver weg te houden van politiek en merk er zelf helemaal niets van. Niemand stelt mij vragen", zei Sneijder in gesprek met verslaggever Bert Maalderink. "Natuurlijk heb je het er wel over in de kleedkamer, maar dat moet ook lekker daar blijven."

Sneijder vindt de onrust in Turkije geen reden om te vertrekken. "Ik ben Nederlander en woon met mijn gezin in zijn land. Maar het raakt mij niet persoonlijk", aldus de speler van Galatasaray. "Het zou voor mij nooit een reden zijn om een andere club te zoeken. Of er wel een andere reden is ? Dat gaan we komende zomer analyseren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl