Werknemers vliegveld Sydney slapen tussen bagagebanden

Er liggen slaapzakken op het kale beton, tussen de bagagebanden in

In Australië zijn beelden naar buiten gekomen van grondpersoneel dat in de kelder van het vliegveld van Sydney tussen de bagagebanden slaapt. Geen incident, zegt de vakbond TWU bij de Australische zender ABC, die de beelden publiceerde.

Een woordvoerder van de vakbond zegt dat het personeel wel moet, door de gebroken diensten die ze draaien. De werknemers werken vier uur, zijn dan vier tot vijf uur vrij en moeten daarna nog eens vier uur werken. Er blijft zo te weinig tijd over om naar huis te gaan en behoorlijk te slapen. Daarom hebben velen de slaapzakken maar uitgerold op hun werkplek.

Armoedegrens

Volgens de vakbond leven veel mensen die op het vliegveld werken onder de armoedegrens, omdat het werk slecht wordt betaald. Vaak is het daarom te duur om tussendoor naar huis te gaan.

Het grootste bedrijf in deze sector is Aerocare. In een reactie spreekt het de beschuldigingen tegen. Aerocare stelt dat het personeel niet op een andere manier kan worden ingeroosterd, omdat de vluchtschema's nu eenmaal de werkroosters dicteren. Het bedrijf zegt ook meer zekerheid te bieden aan het personeel dan de andere bedrijven in de sector.