ANP
NOS Nieuws

Heineken houdt Hongaars verbod op rode ster 'nauwlettend in de gaten'

"Onze ster heeft geen enkele politieke connotatie." Dat zegt Heineken in reactie op een mogelijk verbod in Hongarije op de rode ster in het merkbeeld van Heineken. De conservatieve regering in Hongarije wil het commercieel gebruik van communistische symbolen verbieden, zoals de hamer en sikkel en de rode ster.

Het Hongaarse parlement begint vandaag met de behandeling van een wetsvoorstel daarover. Al sinds jaar en dag heeft Heineken een ster op het etiket staan. "De ster is een oud brouwers-symbool uit de middeleeuwen", zegt een woordvoerder van Heineken daarover.

"De punten van de ster stonden voor de vier natuurlijke ingrediënten en het vijfde punt voor de magie van bier brouwen. We houden deze kwestie nauwlettend in de gaten, maar we hebben alle vertrouwen in een goede afloop."

Vorige week zei de Hongaarse vice-premier Semjen dat de rode ster van Heineken 'duidelijk politieke inhoud' heeft. Volgens het wetsvoorstel kunnen overtreders gevangenisstraf en een boete van wel 7 miljoen euro krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl