Brady's Super Bowl-shirt teruggevonden

Aangepast
New England Patriots-ster Tom Brady in het shirt dat na de Super Bowl zoekraakte EPA

Het shirt waarin Tom Brady begin februari zijn vijfde Super Bowl won, is weer terug. De gevierde quarterback van New England Patriots, die een hoofdrol speelde in de nu al legendarische wedstrijd tegen Atlanta Falcons (34-28), was het tricot met nummer 12 na afloop kwijtgeraakt. Naar nu blijkt, had een journalist het uit de kleedkamer meegenomen. 

Hoewel het voorval de feestvreugde destijds niet echt kon bederven, vormde de verdwijning toch een kleine domper voor de 39-jarige Brady. "Want het was een mooi aandenken. Ik had het graag aan mijn zieke moeder willen geven. Het zal vast ergens opduiken op eBay", sprak de man die met zijn weergaloze passes in de slotfase en de verlenging van het duel doorslaggevend was geweest in de Super Bowl. 

Met man en macht werd een zoektocht gestart, waarbij de politie zelfs hulp kreeg van de FBI. Het shirt, waarvan de waarde wordt geschat op een kleine half miljoen euro, is uiteindelijk teruggevonden in Mexico. Tijdens het onderzoek is bovendien Brady's verdwenen outfit van de Super Bowl van 2015 weer opgedoken.

In Amerika is het gebruikelijk dat journalisten na de wedstrijd toegang hebben tot de kleedkamers om de spelers te interviewen. Of de betreffende verslaggever is aangehouden vanwege de diefstal, is nog onduidelijk.

STER Reclame