Chagrijnige Robben zorgt voor hilariteit op Bayern-bank

Arjen Robben weigert Carlo Ancelotti de hand te schudden Pro Shots

Met veel misbaar kwam Arjen Robben zondag naar de kant toen hij vijf minuten voor tijd gewisseld werd in de met 1-0 gewonnen competitiewedstrijd van Bayern München tegen Borussia Mönchengladbach. Coach Carlo Ancelotti kreeg zelfs geen hand.

Hij is boos dat hij het duel niet mag uitspelen, dachten de meeste tv-kijkers. Maar nu blijkt dat Robbens chagrijn een andere oorzaak had. Hij nam het zijn Poolse ploeggenoot Robert Lewandowski namelijk kwalijk dat die de bal even daarvoor niet aan hem had gegeven.

"Ik kon de bal afspelen, maar ik besloot om op doel te schieten", zei Lewandowski later. "Op het veld moet je heel snel beslissen. Arjen was teleurgesteld, maar we hebben geen problemen met elkaar."

Uitgelachen door teamgenoten

Minutenlang zat Robben mokkend op de bank. Hij smeet een bidon weg en keek boos voor zich uit. Het leidde tot groot vermaak onder de andere spelers op de bank. Zo konden Frank Ribéry en Jérôme Boateng hun lachen niet houden. Robben zelf geniet ook de reputatie nogal eens 'te balverliefd' te zijn en niet altijd snel genoeg de bal af te spelen.

1/3Arjen Robben wordt uitgelachen door zijn collega's NOS
2/3Arjen Robben wordt uitgelachen door zijn collega's NOS
3/3Arjen Robben wordt uitgelachen door zijn collega's NOS

Xabi Alonso deed nog een poging Robben enigszins te troosten door een hand op zijn knie te leggen, maar ook daar was de Nederlander niet van gediend.

Ancelotti: zo was ik als speler ook

Ancelotti wilde er na afloop niet veel woorden aan vuilmaken. "Arjen was duidelijk teleurgesteld, maar zo was ik als speler ook." En middenvelder Thomas Müller: "We hebben zulke mensen nodig, die ondanks hun enorme prijzenkast nog met emotie spelen."