Arjen Robben werd in Gladbach vlak voor tijd naar de kant gehaald

Bayern en gefrustreerde Robben lopen na zuinige zege opnieuw uit

Bayern München is in de Bundesliga opnieuw uitgelopen op concurrent RB Leipzig. De ploeg van Arjen Robben won met 1-0 bij Borussia Mönchengladbach door een doelpunt van Thomas Müller.

Het was voor de 27-jarige Müller, die na rust scoorde, pas zijn tweede doelpunt in de competitie dit seizoen. Robben werd, zichtbaar gefrustreerd, in de 85ste minuut vervangen door Renato Sanches.

Heilige vuur

Trainer Carlo Ancelotti toonde na afloop begrip voor de reactie van Robben. "Ik zou ook niet blij zijn, als ik zou worden vervangen", zei de coach.

"Je kunt zien dat het heilige vuur nog bij hem brandt. Voetballers zijn ook maar mensen. Het is juist mooi te zien dat, ondanks onze grote voorsprong op de ranglijst, de spelers nog zo geprikkeld zijn."

Arjen Robben verlaat gefrustreerd het veld, trainer Carlo Ancelotti kijkt toe

Voor Bayern was het de vierde overwinning op rij in de competitie. RB Leipzig kon tot de winterstop nog goed meekomen met de lijstaanvoerder. Zaterdag verloor de club voor de vierde keer in het nieuwe jaar, met 3-0 bij Werder Bremen.

Huntelaar ziet Schalke winnen

Bankzitter Klaas-Jan Huntelaar won met Schalke 04 de uitwedstrijd tegen FSV Mainz met 1-0. Sead Kolasinac maakte vlak na rust de enige treffer voor de nummer negen van de Bundesliga.

Schalke is in april de tegenstander van Ajax in de kwartfinales van de Europa League.