Ajax zoekt naar oorzaken: geen boodschap aan vermoeidheid

Pro Shots

Trainer Peter Bosz en aanvoerder Davy Klaassen zijn na het teleurstellende 1-1 gelijkspel van Ajax bij Excelsior resoluut in hun antwoord op de vraag of de titelstrijd gestreden is: "Nee, die is niet voorbij."

Het gat met koploper Feyenoord is zeven speelronden voor het einde opgelopen tot zes punten. In een week waarin Ajax knap de laatste acht van de Europa League bereikte, gaat het in de eredivisie mis tegen een degradatiekandidaat.

Bosz zit tegen boos zijn aan

Speelt de vermoeidheid hierbij een rol? "Daar heb ik geen boodschap aan", reageert Bosz. "We moeten hier gewoon winnen, maar we schoten op alle fronten tekort."

Bosz: aan vermoeidheid heb ik geen boodschap

Hij wil niet verder speculeren over de reden waarom zijn ploeg zo zwak was. "Dat ga ik niet zeggen, want dan zegt iedereen weer dat we excuses zoeken. Maar het lag niet aan de instelling of kwaliteit van de spelers. Aan het kunstgras? Nou, je zag hoe de bal rolde..."

Klaassen weet het ook niet

Ook Klaassen zoekt naar een verklaring, maar komt er niet uit. "De combinaties liepen niet en de passes kwamen niet aan. Tja, die wedstrijden heb je soms. Dat is voetbal."

Klaassen: nee, titelstrijd is nog niet beslist

Matthijs de Ligt beleeft een wel heel zuur einde van een droomweek. Buiten dat hij met Ajax succes had in Europa werd hij ook voor het eerst opgeroepen voor Oranje, maar vandaag leidde hij met een blunder de goal van Excelsior in.

De Ligt: week van uitersten

"Het is wel een week van uitersten voor mij", laat De Ligt weten. "Ik weet niet wat er door me heen ging. Het is een wanprestatie. Ik heb het gevoel dat we er niet alles aan gedaan hebben. Ja, en dan verspeel je punten."

De Ligt eindigt succesweek met blunder: weet niet wat er gebeurde

Voelt De Ligt soms meer druk nu hij bij het Nederlands elftal zit? "Nee, zo voel ik het niet. Ik ga zo alleen niet met een heel lekker gevoel naar Oranje."

Veel Ajacieden waaien komende week uit voor interlandverplichtingen en dat komt Bosz niet slecht uit. "Dat kan een voordeel zijn. Dan komen ze fris weer terug." Dat moet ook wel, want op 2 april staat Ajax-Feyenoord op het programma.