Jesse Lingard heeft op prachtige wijze gescoord

Mourinho springt gat in de lucht: United is nu vijfde

Manchester United heeft geprofiteerd van de nederlaag van Arsenal bij West Bromwich Albion. De ploeg van trainer José Mourinho won met 3-1 bij Middlesbrough en passeert daardoor Arsenal op de ranglijst.

United bezet nu de vijfde plaats in de Premier League met twee punten voorsprong op Arsenal. Om deelname aan de Champions League af te dwingen is een plaats in de topvier vereist. Negentien weken geleden stond Manchester United voor het laatst in de topvijf van de Engelse competitie.

Mocht het Manchester United niet lukken bij de eerste vier te eindigen, dan kan de club zich ook nog via de Europa League plaatsen voor de Champions League. Daarvoor moet de club dan wel de Europa League winnen. In de kwartfinales van dat toernooi moet United zich eerst zien te ontdoen van Anderlecht.

6.Arsenal27-50

Marouane Fellaini en Jesse Lingard (een afstandschot in de kruising) bezorgden United een 2-0 voorsprong, maar Rudy Gestede bracht een kwartier voor tijd de spanning terug in de wedstrijd. Door een glijpartij van doelman Víctor Valdés kon Antonio Valencia er in de blessuretijd 3-1 van maken. Bij Middlesbrough speelde Marten de Roon de hele wedstrijd.

United moest het tegen Middlesbrough doen zonder de geschorste Zlatan Ibrahimovic en de geblesseerde Paul Pogba. De opluchting over de goede afloop bleek uit de reactie van coach Mourinho bij de derde goal van zijn ploeg. De Portugees sprong op en rende vervolgens juichend naar de kleedkamer, hoewel er op dat moment nog een minuut gespeeld moest worden.

José Mourinho juicht uitbundig bij de 3-1