Bondscoach Hensley Meulens (l) en Wladimir Balentien na het duel met Cuba EPA
NOS Sport Honkbal Aangepast

Slechte generale voor Nederlandse honkballers

De Nederlandse honkballers hebben een slechte generale repetitie afgewerkt in de aanloop naar de halve finale van de World Baseball Classic. In de nacht van zaterdag op zondag verloor Oranje met ruime cijfers een oefenwedstrijd tegen Arizona Diamondbacks, een club die uitkomt in de Major League Baseball: 5-12.

De ploeg van bondscoach Hensley Meulens trof de Amerikaanse profclub in de staat Arizona, waar de topclubs zich voorbereiden op het nieuwe honkbalseizoen in de Verenigde Staten. 

Oranje acteerde niet in de sterkst mogelijke samenstelling en bleef ver verwijderd van het hoge niveau van de laatste duels in de WBC. Kalian Sams produceerde in de zevende inning wel een homerun en sloeg in de laatste slagbeurt twee punten binnen.

Los Angeles

Nederland reist nu door naar Los Angeles. In het stadion van de Dodgers speelt de formatie in de Nederlandse nacht van maandag op dinsdag de halve finale tegen het sterke Puerto Rico. Oranje krijgt dan versterking van toppitcher Kenley Jansen, die voor LA Dodgers speelt. 

STER reclame