Politie lost waarschuwingsschoten na dollemansrit door centrum Almelo

De auto ramde vijf auto's die geparkeerd stonden Hof van Twente Fotografie

De politie heeft vannacht zeker twee waarschuwingsschoten gelost bij een arrestatie in Almelo. Er werden na een wilde achtervolging drie personen opgepakt. 

Het gaat om de inzittenden van een auto die een stopteken van de politie hadden genegeerd. Achtervolgd door agenten reed de bestuurder kriskras door een woonwijk en het centrum van Almelo tot hij de macht over het stuur verloor bij een verkeersdrempel.

Volgens de politie was het een levensgevaarlijke situatie, omdat er veel uitgaanspubliek op de been was. De politie van Almelo noemt het op Facebook een wonder dat er geen slachtoffers zijn gevallen. 

Drugs

De auto ramde tijdens de dollemansrit vijf geparkeerde auto's, die grote schade opliepen, schrijft RTV Oost. Ook liepen twee politieauto's schade op. De 38-jarige bestuurder en nog twee inzittenden probeerden te voet weg te komen, maar konden worden gearresteerd. Daarbij maakten de agenten gebruik van pepperspray. 

Bij fouillering bleek dat de drie een forse hoeveelheid drugs bij zich hadden. De auto en de drugs zijn in beslag genomen.