NOS SportAangepast

WB-zege voor Hirscher en Vlhova in Aspen

Hirscher wint laatste WB-reuzenslalom

Marcel Hirscher is in Aspen winnaar geworden van de laatste WB-reuzenslalom van het seizoen. Zonder een run te winnen kroonde hij zich tot de beste skiër. Het podium bestond verder uit Felix Neureuther en Mathieu Faivre.

In Aspen was Hirscher vooraf al de favoriet, maar in de eerste run moest hij de Duitser Neureuther nog voor zich dulden met 0,01. In de tweede run was Hirscher meer dan een halve seconde sneller dan de nummer vier in de stand om het wereldbekerklassement. Eerder in het seizoen had hij zich al verzekerd van de winst in het wereldbekerklassement. Ook won hij met ruim verschil het totaalklassement.

Felix Neureuther, Marcel Hirscher en Mathieu Faivre

Kleine verrassing bij de vrouwen

Mikaela Shiffrin werd in de laatste WB-slalom van het wereldbekerseizoen in eigen land verrassend verslagen door de Slowaakse Petra Vlhova.
Vlhova was in de eerste run net iets te snel voor Frida Hansdotter (+0,03) en Shiffrin (+0,07).

De Amerikaanse wereld- en olympisch kampioene wist de Zweedse Hansdotter in de tweede run nog wel van de tweede plaats te verdringen, maar gaf opnieuw iets toe op de Slowaakse.

Die won met een verschil van 0,24. Zondag heeft Shiffrin, die al zeker was van de wereldbeker op de slalom en van winst van het totaalklassement, op de reuzenslalom in Aspen nog een kans om het seizoen in stijl af te sluiten.

Petra Vlhova bezig aan de slalom in Aspen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl