Federer en Wawrinka moeiteloos naar eindstrijd Indian Wells

Aangepast op
Roger Federer juicht na zijn overwinning op Jack Sock EPA

Roger Federer en Stan Wawrinka gaan zondag strijden om de titel van het masterstoernooi van Indian Wells. Federer zette in de halve finales Jack Sock aan de kant met 6-1, 7-6 (4) en Wawrinka had nog minder te stellen met Pablo Carreño Busta: 6-3, 6-2.

Federer sloeg in de openingsgame nog twee backhands onder in het net, maar dat bleken schoonheidsfouten. Sock speelde veel te slordig om Federer uit z'n zevende Indian Wells-finale te houden.

In de tiebreak nam de Amerikaan nog een 3-1 voorsprong, maar Federer herstelde zich. De Zwitser kreeg de partij vervolgens in de schoot geworpen door twee slap geslagen backhands van Sock.

Federer en Wawrinka moeiteloos naar eindstrijd Indian Wells
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Beukballen Wawrinka

Wawrinka won in de Californische woestijn zijn laatste twee partijen nipt in de tiebreak van de derde set, maar hoefde zich tegen toernooiverrassing Carreño Busta nauwelijks in te spannen.

De Spanjaard stond voor het eerst bij de laatste vier van een masterstoernooi. Hij speelde echter een te laag tempo om zich te ontworstelen aan de beukballen van Wawrinka.

De Zwitser hield bovendien zijn onnodige fouten binnen de perken, waardoor de eenzijdige partij binnen 65 minuten voorbij was.

Tweede keer in finale

Federer leidt met 19-3 in z'n duels met Wawrinka. Ze ontmoeten elkaar voor de tweede keer in een finale. In 2014 won Wawrinka op het gravel van Monte Carlo.