Wenger weet wat hij gaat doen
NOS VoetbalAangepast

Wenger heeft knoop over toekomst doorgehakt

Trainer Arsène Wenger (67) heeft al een besluit genomen over zijn toekomst bij Arsenal. De Fransman zoekt nog naar het juiste moment om openheid van zaken te geven. "Ik laat het jullie wel weten", zo liet hij weten. Momenteel staat Wenger onder grote druk bij zijn club.

De 3-1 nederlaag van zaterdag bij West Bromich Albion is al de vierde in vijf wedstrijden. Het Europese avontuur van de Londenaren eindigde na de forse verliespartijen tegen Bayern München in de Champions League (beide wedstrijden gingen met 5-1 verloren).

Veel supporters van Arsenal hebben het vertrouwen verloren in Wenger, die al sinds 1996 trainer is van hun club. De kritiek en de druk op de trainer nemen langzamerhand toe. Opvallend: tijdens de wedstrijd tegen West Bromwich lieten toeschouwers spandoeken zien waarop stond: 'Wexit'.

  • AFP
    Een vliegtuig met een spandoek vloog over het stadion: 'No contract. Wenger out!'
  • EPA
    Een vliegtuig met een tweede spandoek boven het stadion. Daarop stond de tekst: 'In Arsene we trust'

Vliegtuigjes

Boven het stadion vlogen vliegtuigjes met daarachter spandoeken die twee verschillende boodschappen verkondigden. De ene mededeling luidde: 'No contract, Wenger out', op het tweede doek stond echter iets anders: 'In Arsene we trust'.

Het laatste kampioenschap van Arsenal en Wenger dateert uit 2004. Het elftal dat de landstitel veroverde stond destijds bekend als "The Invincibles" omdat het ongeslagen kampioen werd. Zaterdag verloren de Londenaren voor de zevende keer en daarmee is de achterstand op koploper Chelsea inmiddels opgelopen tot zeventien punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl