Arsène Wenger

Arsenal verliest weer en zakt steeds verder weg

Arsenal heeft opnieuw een tik moeten incasseren. De Gunners verloren met 3-1 bij West Bromwich Albion en leden hun zesde nederlaag in negen duels in alle competities. Alleen van Hull City en twee amateurclubs werd wel gewonnen.

Door de nederlaag zal de discussie over het aanblijven van trainer Arsène Wenger nog wel even voortduren. In de eerste helft vlogen er zelfs twee vliegtuigen boven het stadion met spandoeken van voor- en tegenstanders van de Fransman. Het eerste vliegtuigje had een spandoek met de tekst 'No contract. Wenger out'. Het tweede vliegtuigje trok de tekst 'In Arsène we trust' met zich mee.

• AFP
    Arsenal-fan is duidelijk: coach Wenger moet weg
  • AFP
    Een vliegtuig met een spandoek vloog over het stadion: 'No contract. Wenger out!'

De wedstrijd werd al vroeg begroet met doelpunten. In de twaalfde minuut kopte Craig Dawson uit een corner van Nacer Chadli raak en drie minuten later schoot Alexis Sánchez koel de 1-1 voor Arsenal binnen.

Kort voor rust moest Arsenal-doelman Petr Cech naar de kant met een spierblessure. Vervanger David Ospina maakte niet een overtuigende indruk. Na de rust scoorde Hal Robson-Kanu bij zijn eerste balcontact en kopte Dawson zijn tweede goal tegen de touwen.

Arsenal bezet nu de vijfde plaats, maar Manchester United en Everton staan op respectievelijk één en drie punten.

Het bereiken van de vierde plaats op de ranglijst, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League, heeft Arsenal niet meer in eigen hand. En dat zou betekenen dat Arsenal het abonnement op deelname aan de Champions League weleens zou kunnen verliezen.