Politie in actie tegen memo-stalker

De stalker plakt memo's op auto's van vrouwen politie Beuningen

De politie gaat actie ondernemen tegen een man die nu al twee jaar lang briefjes op autoruiten en spiegels van auto's van vrouwen plakt - met als doel om een afspraakje te regelen. De politie spreekt van "wanhopige hofmakerij".

De man plakt de memo's op auto's in Nijmegen, Wageningen, Wijchen en Beuningen. "In veel gevallen denken slachtoffers dat er iemand tegen hun auto is aangereden en dat deze Eric een getuige is. Als ze hem vervolgens bellen blijkt dat hij andere bedoelingen heeft. Ze krijgen een man aan de lijn die de dames complimentjes geeft en vraagt of ze een keer met hem willen afspreken", schrijft de politie Beuningen op Facebook.

Vier briefjes

Volgens de politie kunnen de meeste slachtoffers het niet waarderen; één slachtoffer ontving volgens Omroep Gelderland al vier briefjes van de memo-stalker. 

"Als slachtoffers aangeven dat ze niet gediend zijn van deze hofmakerij dan lijkt hij dat te accepteren". Toch wil de politie actie ondernemen. "Mocht u weten wie deze Eric is, dan horen wij dat graag. Wij zouden hem graag persoonlijk vragen te stoppen met deze wanhopige acties."