Go Ahead-fans hangen poppen in PEC-shirts aan brug

Poppen hangen aan Diezerbrug in Zwolle Salland Centraal

Fans van Go Ahead Eagles hebben afgelopen nacht in hartje Zwolle elf poppen aan een brug opgehangen. De poppen waren gekleed in voetbalshirts van aartsrivaal PEC Zwolle. Aan de reling van de brug hing tevens een spandoek met de tekst 'Zwolle gaat eraan'.

De actie verwijst naar de IJsselderby, die morgenmiddag in Deventer wordt gespeeld. De duels tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle worden volgens RTV Oost traditiegetrouw voorafgegaan door pogingen van beide supportersgroepen om olie op het vuur te gooien. 

Gisteren was er al een actie van PEC Zwolle-fans. Zij bekladden het wegdek en de verkeersborden op de IJsseldijk tussen Olst en Deventer met verf. Ook vandaag liet een aantal PEC-supporters zich niet onbetuigd: zij brachten de poppen vanmiddag naar Deventer en staken ze daar op de weekmarkt in brand.

Eerder vandaag leidde de actie van de Go Ahead Eagles-supporters tot veel reacties op sociale media. In een aantal gevallen wordt verwezen naar de Ajax-supporter die vorig jaar februari een pop van Kenneth Vermeer in de Amsterdam Arena ophing. De keeper was toen net overgestapt van Ajax naar Feyenoord. De supporter werd veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur en een stadionverbod van twee jaar.