Russische vrouwenfinale op Indian Wells

Svetlana Koeznetsova EPA

Het WTA-toernooi van Indian Wells krijgt een Russische finale. De als achtste geplaatste Svetlana Koeznetsova won met 7-6 (5), 7-6 (2) van Karolína Plísková en Jelena Vesnina was Kristina Mladenovic met 6-3, 6-4 de baas. 

Koeznetsova verloor in 2007 en 2008 al eens de finale van het prestigieuze toernooi in Californië, maar sindsdien won ze tot deze editie nog maar vijf partijen in Indian Wells. Dit toernooi is de Russin in topvorm. Zo verloor ze alleen tegen Roberta Vinci een set.

Tegen Plísková speelde ze zeer verdedigend, maar ze kon de Tsjechische ook met goede services en gevarieerde groundstrokes in de problemen brengen.

Jelena Vesnina EPA

In beide tiebreaks nam Koeznetsova overtuigend een 6-2 voorsprong. In de eerste maakte ze het met twee gemiste backhands en een beschamende dubbele fout nog spannend, in de tweede maakte ze het karwei direct af. 

Vesnina, die drie dubbelspeltitels op grandslamtoernooien won, won vier jaar geleden haar enige twee WTA-titels in het enkelspel. Tegen Mladenovic sloeg ze de ene na de andere winner en in beide sets nam ze een grote voorsprong. Zo leidde ze in de eerste set met 5-0 en in de tweede met 5-1.

De Française vocht zich beide keren nog iets terug, maar de zege van Vesnina kwam niet meer in gevaar.