Sock tegenstander Federer in halve finales Indian Wells

Jack Sock in actie tegen Kei Nishikori EPA

Jack Sock heeft de halve finales van het masterstoernooi van Indian Wells bereikt. De Amerikaan wees de Japanner Kei Nishikori met 6-3, 2-6, 6-2 terug. 

Nishikori begon nog wel goed, kwam op de opslag van Sock met 40-15 voor, maar de volgende 10 punten waren voor Sock. Die stond vooral dankzij zijn zwiepende forehand al snel met 3-0 voor en kreeg daarna geen breekkansen meer tegen. 

De tweede set ging tamelijk simpel naar Nishikori, maar in de beslissende set was Sock toch weer de baas. Hij brak de Japanner meteen en in de spannende vijfde game plaatste hij na vier gemiste kansen een tweede break. Op 5-2 serveerde Sock de partij vervolgens gedecideerd uit.

Jack Sock tijdens het masterstoernooi in Indian Wells AFP

In de halve finales neemt Sock het nu op tegen Roger Federer, die zonder te spelen de laatste vier haalde. Federers tegenstander Nick Kyrgios meldde zich vanwege ziekte (vermoedelijk voedselvergiftiging) af. Kyrgios had een ronde eerder nog Novak Djokovic in straight sets verslagen. Federer, viervoudig winnaar van het toernooi, wees Rafael Nadal, eveneens in twee sets, terug. 

Sock won dit jaar al de toernooien in Auckland en Delray Beach en verloor pas twee partijen. Federer won begin 2017 de Australian Open. Sock en Federer stonden twee keer eerder tegenover elkaar, in 2015. Federer won beide onderlinge duels zonder setverlies.