Fredrik Jensen

Effectief Twente boekt ruime zege bij Roda JC

FC Twente heeft in een vooral voor rust aantrekkelijke wedstrijd van Roda JC gewonnen. De Limburgers kregen de meeste kansen, maar Twente won in Kerkrade met 3-0.

Het flitsend startende Roda kreeg in de openingsfase direct wat kansen en de beste was voor Mitchel Paulissen: Twente-doelman Nick Marsman hield de in Kerkrade geboren spits met een knappe redding van scoren af. Halverwege de eerste helft stond Marsman ook zijn mannetje toen Dani Schahin hem na een lange rush onder vuur nam.

Een schot uit de draai van Schahin zeilde naast en Mikhail Rosheuvel maaide van dichtbij half over de bal heen. Twente moest het met minder kansen doen, maar sprong er wel beter mee om en ging met een 2-0 voorsprong rusten. De Fin Fredrik Jensen tekende voor beide treffers. Twente kwam bovendien goed weg dat opzettelijk hands van Stefan Thesker onbestraft bleef.

Enes Ünal (r)

Ünal op dertien

Roda probeerde na rust manmoedig de spanning terug te brengen in de wedstrijd, maar in de haast om een doelpunt te maken ging het veelal mis als het op de beslissende pass aankwam. Twente had weinig te duchten van Roda en bijna scoorde Jensen voor een derde keer.

De derde treffer viel even later alsnog. Kort nadat Rosheuvel de bal van dichtbij over had gerost, schoot Enes Ünal beheerst binnen na een voorzet van Yaw Yeboah en dat was al de dertiende eredivisietreffer van de Turk dit seizoen.