EPA
NOS NieuwsAangepast

Erdogan wil meer kinderen bij Turken in Europa

De Turkse president Erdogan heeft zijn landgenoten in Europa opgeroepen meer kinderen te krijgen om zo hun invloed te vergroten. Op een campagnebijeenkomst in Eskisehir in het westen van Turkije zei hij: "neem niet drie, maar vijf kinderen."

Meer kinderen is volgens Erdogan het antwoord op het onrecht dat Turken in Europa wordt aangedaan. Hij verwees naar de Turkse ministers die in landen als Nederland en Duitsland geen campagne mogen voeren voor het referendum over de bevoegdheden van de president.

De volksraadpleging, die in april in Turkije wordt gehouden, moet president Erdogan meer macht geven.

De toekomst van Europa

Erdogan riep de Turken in Europa op hun levenspeil omhoog te brengen. "Richt meer bedrijven op. Stuur uw kinderen naar betere scholen. Ga in de betere wijken wonen. Stap in de beste auto's."

Ook zei hij: "Daar waar u werkt en woont, daar is nu uw vaderland." Erdogan vertelde zijn publiek dat zij de "toekomst van Europa" zijn.

Het is niet voor het eerst dat Erdogan zijn landgenoten binnen en buiten Turkije oproept om meer kinderen te krijgen. Vorig jaar zei hij nog dat anticonceptie "niet oké is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl