NOS VoetbalAangepast

Toornstra niet verrast door 'gezellige' Oranjeselectie

Toornsta is blij met selectie Oranje

Jens Toornstra is voor de derde keer in zijn carrière opgeroepen voor het Nederlands elftal. Dat is een mooie beloning voor een goed seizoen bij de koploper uit de eredivisie, vindt zijn trainer Giovanni van Bronckhorst. "Het is terecht als je ziet hoe constant hij presteert dit seizoen. Hij heeft het zelf afgedwongen."

Voor Toornstra zelf kwam de uitnodiging ook niet echt als een verrassing. "Ik was er niet zo mee bezig. Maar je weet dat je goed in je vel zit, dat het goed gaat. Ik ben er uiteraard erg blij mee."

In 2013 werd Toornstra, toen nog speler van FC Utrecht, voor het eerst geselecteerd voor Oranje. Tijdens een Aziatische trip kwam hij destijds in actie tegen Indonesië en China.

In oktober 2016 werd hij door Danny Blind ook nog een keer bij de selectie gehaald als vervanger van Luciano Narsingh.

Selectie vier Feyenoorders maakt Van Bronckhorst 'trotse trainer'

Vier Feyenoorders: gezellig

De 27-jarige middenvelder is een van de vier Feyenoorders in de selectie van Blind. Ook Rick Karsdorp, Tonny Vilhena en Steven Berghuis kregen een uitnodiging.

Een logisch gevolg als je koploper in de eredivisie bent, vindt Toornstra: "Ja, als je de koploper bent dan doe je het goed. En dan zijn er ook spelers die goed in hun vel zitten. Dat is alleen maar gezellig denk ik."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl