Matthijs de Ligt en Lasse Schöne (l) ANP

Bondscoach Danny Blind heeft Matthijs de Ligt, Kenny Tete en Nick Viergever opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije en het oefenduel met Italië.

De keuze voor De Ligt is verrassend. De pas 17-jarige verdediger van Ajax heeft nog maar dertien wedstrijden in het eerste van Ajax gespeeld en zat niet in de voorselectie. Donderdagavond tegen FC Kopenhagen maakte De Ligt indruk met zijn goede spel.

"Natuurlijk is het een verrassing dat een jongen van 17 geselecteerd wordt. Maar door het wegvallen van Virgil van Dijk en Jeffrey Bruma zit ik krap in de verdedigers", verklaart Blind, die in de Arena was bij Ajax-FC Kopenhagen.

Ook Tete en Viergever

Blind koos naar aanleiding van die wedstrijd ook voor Kenny Tete en Nick Viergever, die beiden niet in de voorselectie zaten. Joël Veltman, die uitviel met een bilblessure, zit wel bij de selectie. Zijn blessure lijkt mee te vallen. Wesley Sneijder zit 'gewoon' bij selectie. Hij zat niet bij de voorselectie, maar is inmiddels hersteld van een blessure.

Ook Wesley Hoedt zit erbij. De verdediger van Lazio zit voor het eerst bij de selectie van Oranje. Hoedt zat in tegenstelling tot De Ligt wel in de voorselectie. Luuk de Jong, Tim Krul, Davy Pröpper, Bart Ramselaar, Leroy Fer en Marten de Roon zaten in de voorselectie, maar zijn afgevallen voor de definitieve lijst. Opvallend is dat er drie PSV'ers zijn afgevallen en dat de enige PSV'er bij de selectie een doelman is (Zoet).

Danny Blind maakt selectie Oranje bekend

De selectie van Oranje (25 spelers):

Doel: Jeroen Zoet (PSV), Michel Vorm (Tottenham Hotspur), Jasper Cillessen (FC Barcelona).

Verdediging: Daley Blind (Manchester United), Wesley Hoedt (Lazio), Rick Karsdorp (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Ajax), Bruno Martins Indi (Stoke City), Kenny Tete (Ajax), Joël Veltman (Ajax), Nick Viergever (Ajax), Stefan de Vrij (Lazio).

Middenveld: Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (AS Roma), Jens Toornstra (Feyenoord), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Liverpool).

Aanval: Steven Berghuis (Feyenoord), Memphis Depay (Olympique Lyon), Bas Dost (Sporting Portugal), Vincent Janssen (Tottenham Hotspur), Jeremain Lens (Fenerbahçe), Quincy Promes (Spartak Moskou), Arjen Robben (Bayern München).

STER reclame