EPA
NOS Nieuws

Senaat: geen aanwijzingen voor afluisteren Trump

Er is geen bewijs voor de bewering van president Trump dat hij in zijn woning in New York op last van zijn voorganger Obama is afgeluisterd, zeggen de leiders van de Senaatscommissie voor de inlichtingendiensten. De Republikeinse senator Richard Burr en de Democraat Mark Warner wilden geen toelichting geven op hun conclusie.

Gisteren kwam de inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden al tot dezelfde slotsom.

'Sick guy'

Trump zei begin maart dat Obama kort voor de verkiezingen zijn telefoon in de Trump Tower heeft laten aftappen. Hij noemde Obama in een tweet hierover 'bad (or sick) guy'. Hoewel hem hier herhaaldelijk om werd gevraagd, kwam Trump nooit met bewijzen voor zijn beschuldiging.

Op zijn verzoek heeft het Congres zich gebogen over de vraag of de Trump Tower werd afgeluisterd. Die opdracht werd in het Huis en de Senaat uitgevoerd door dezelfde commissies die al bezig zijn met een onderzoek naar de rol van Rusland bij hackoperaties rond de Amerikaanse verkiezingen.

Hoewel Trump dus bot heeft gevangen bij het Congres, houdt hij vast aan zijn beschuldiging. In een interview bij Fox News zei hij gisteren dat er binnenkort "zeer interessante zaken" over het afluisteren aan de oppervlakte zullen komen.

Eerder verklaarde Trumps woordvoerder Spicer dat de uitspraak van Trump niet letterlijk genomen moest worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl