Snoop Dogg schiet Trump-clown neer: president boos

YouTube

President Donald Trump is boos over de nieuwe muziekvideo van de Amerikaanse rapper Snoop Dogg. In de clip van het nummer Lavender is te zien hoe de rapper een pistool richt op een clown die Trump moet voorstellen. Snoop Dogg haalt de trekker over en er komt een vlaggetje uit het pistool.

"Wat als het om Obama ging?", vraagt Trump zich via Twitter af. "Kun je je voorstellen hoe groot de afschuw is als Snoop Dogg, met zijn mislukte carrière, een pistool op hem had gericht? De gevangenis in!"

In de nieuwe clip speelt racisme een grote rol. Alle personages zijn verkleed als clown. Een van hen wordt in zijn auto door een 'politieclown' doodgeschoten. 

Ice-T

Trump's advocaat Michael Cohen zegt tegen TMZ dat Snoop Dogg zich moet schamen. Hij zegt dat de rapper zijn excuses zou moeten aanbieden aan de president. "Er is absoluut niets grappigs aan een moordaanslag."

Ook vanuit de hiphop-wereld is er kritiek op de videoclip. Zo zegt Ice-T, bekend van het nummer Cop Killer, dat Snoop Dogg te ver is gegaan. "Je mag geen pistool richten op de president. Ook al kwam er een vlaggetje uit, ik werd er wel nerveus van."

Snoop Dogg - Lavender