'Een droom die uitkomt'

Frankrijk keek gisteravond naar een bijzondere tijdelijke weervrouw. Mélanie Ségard mocht voor één avondje het stokje van de vaste weervrouw van France 2 overnemen, nadat ze op Facebook in een video over haar grote droom had verteld.

De 21-jarige Mélanie heeft het syndroom van Down. Haar grootste droom is weervrouw worden. Om die droom waar te maken stelde ze zichzelf een doel: bij 100.000 likes voor haar Facebookpagina zou ze zelf televisiestations gaan benaderen om het weer eens te mogen presenteren. 

Binnen 48 uur haalde Mélanie haar doel en ze hoefde ook niet zelf op de televisiestations af te stappen; ze kreeg meteen een aanbod van France 2 en BFMTV. 

Gisteravond was het zo ver. Na het weerbericht tot en met vrijdag maakte ze haar début. Met een beetje hulp van weervrouw Anaïs Baydemir vertelde Mélanie over de regen, bewolking en temperatuur van zaterdag en zondag.

De Franse autoriteit op het gebied van mediadiversiteit is trots op Mélanie. "De aanwezigheid van mensen met een beperking is marginaal op de nationale televisie", zegt de directeur tegen Franse media. "Mélanie forceert nu een deur. Zij heeft de kracht om te zeggen: 'Oké, ik lijk niet op jullie. En dan?'"

Maandag mag ze in het nieuws van BFMTV nog één keertje op nationale televisie vertellen over het weer. 

STER reclame