Wes Morgan (m) heeft Leicester City op voorsprong gezet

Shakespeare en Schmeichel leiden Leicester naar kwartfinales

Leicester City heeft zich ten koste van Sevilla geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De CL-debutant poetste de 2-1 uitnederlaag van drie weken geleden weg met een 2-0 overwinning in het King Power Stadium.

Leicester kwam er vorige maand in Sevilla niet aan te pas, maar mocht door een later treffer van Jamie Vardy hoop houden.

Coach Claudio Ranieri moest na die nederlaag het veld ruimen en onder leiding van interim-trainer Craig Shakespeare werd zowaar twee keer in de competitie gewonnen.

De rode kaart voor Samir Nasri (Sevilla)

De hoop van de Engelsen bleek niet ijdel. De eerste grote kans was weliswaar voor Sevilla (Samir Nasri stuitte op Kasper Schmeichel), maar in het vervolg bleef Leicester eenvoudig overeind. De thuisploeg speelde niet groots, maar de passie en vechtlust was hartverwarmend.

Na een klein halfuur kwam Leicester met het nodige geluk op voorsprong. Wes Morgan wilde een voorzet van Riyad Mahrez binnenkoppen, maar de bal verdween uiteindelijk via het bovenbeen van de Jamaicaan in het doel.

De Spanjaarden begonnen sterk aan de tweede helft. Leicester stond onder druk en Sevilla was dicht bij de gelijkmaker. De pegel van Sergio Escudero spatte echter op de lat uiteen.

Tot overmaat van ramp voor Sevilla schoof Marc Albrighton enkele minuten later de 2-0 binnen.

Nasri schlemiel, Schmeichel held

De bezoekers zochten daarna vol de aanval, maar moesten een kwartier voor tijd verder met tien man. Nasri liet zich provoceren door Vardy en kon met een tweede gele kaart vertrekken.

Desondanks kreeg Sevilla nog een dot van een kans op de 2-1, waarmee een verlenging zou worden afgedwongen. Schmeichel gleed Vitolo onderuit en leek de schlemiel te worden, maar de Deen stopte vervolgens de strafschop van Steven Nzonzi. In het eerste duel had Schmeichel op 0-0 ook al een penalty gestopt.

In het spannende vervolg bleef Leicester onder druk staan, al had Vardy het duel tot twee keer toe definitief kunnen beslissen. De vreugde bij Leicester was er echter niet minder om.