De politie doet onderzoek bij een huis van Stichting Keroazie
NOS Nieuws

'Zorg voor verdachten moord op Jesse van Wieren schoot tekort'

Zorgaanbieder Keroazie heeft steken laten vallen bij de zorg voor twee cliënten die worden verdacht van de moord op Jesse van Wieren in Kloosterburen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de gemeentelijke toezichthouder.

Keroazie biedt jongeren met verslavings- en psychiatrische problemen woonruimte en ambulante verzorging. Een van de verdachten van de moord woonde onder begeleiding in een huis van de zorginstelling. De tweede verdachte is zijn vriendin, die ook onder behandeling was bij Keroazie. Het lichaam van Van Wieren (28) werd in de tuin van het huis van de mannelijke verdachte gevonden.

Niet het juiste personeel

Naast Keroazie waren nog drie zorgaanbieders betrokken bij de zorg voor de twee verdachten: La Hacienda, Ter Wille en Verslavingszorg Noord-Nederland. De communicatie en samenwerking tussen deze zorgaanbieders was volgens de onderzoekers niet goed. Ook is er door de instellingen niet actief genoeg opgetreden tegen een van de verdachten, die een zorgmijder is.

Daarnaast heeft Keroazie niets gedaan met signalen dat er sprake was van huiselijk geweld tussen de twee verdachten en zowel Keroazie als La Hacienda had niet het personeel in huis om deze cliënten te behandelen.

De onderzoekers komen met enkele aanbevelingen. Zo moeten afspraken op papier worden gezet om de onderlinge samenwerking te verbeteren. Ook moet personeel worden bijgeschoold en personeel en medewerkers moeten leren omgaan met cliënten die zorg mijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl