Hoofdkantoor Lely in Maassluis
NOS Nieuws

Minstens honderd banen weg bij Lely Maassluis

Bij de maker van landbouwmachines Lely in Maassluis verdwijnen zeker 100 banen. Nog eens 95 banen staan op de tocht. Er verdwijnt werk door de verkoop van een bedrijfsonderdeel aan een Amerikaanse partner.

Lely is een familiebedrijf dat sinds 1948 in Maassluis zit. Het bedrijf begon als specialist in graslandproducten. Inmiddels is het uitgegroeid tot een internationaal bedrijf voor de agrarische sector. Lely ontwikkelt onder meer melkapparaten voor de veehouderij. Bij het bedrijf werken 2000 mensen.

Het bedrijf wil nu afscheid nemen van honderd medewerkers op het hoofdkantoor in Maassluis. Reden is dat de onderneming het bedrijfsonderdeel Forage, dat onder andere hooimachines maakt, verkoopt aan het Amerikaanse AGCO. Lely concentreert zich op de productie en verkoop van robotica voor het melkveebedrijf zoals melkrobots.

Geen plek meer

Naast de ontslagronde voor honderd mensen, worden ook nog eens 95 mensen van het hoofdkantoor voor een jaar gedetacheerd bij AGCO. Volgens de plannen kunnen ze daarna terugkeren bij Lely. Maar het is niet helemaal zeker of er dan nog plek voor ze is.

De plannen liggen nu bij de ondernemingsraad. De directie van Lely zegt tot een goed sociaal plan te willen komen met de vakbonden. "Dinsdag rond 15.00 uur is er een gesprek met de directie", laat de FNV bij RTV Rijnmond weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl