Nog 13 arrestanten vast na Turks protest in Amsterdam

De ME in Amsterdam zet een waterkanon in om demonstranten te verjagen IV Studio

De politie in Amsterdam heeft gisteren 13 mensen aangehouden bij een demonstratie van Turkse Nederlanders in Amsterdam Nieuw-West. Alle arrestanten zitten nog vast.

Ze werden opgepakt voor het gooien van stenen naar de politie, het brengen van de Hitlergroet, opruiing, belediging en openlijke geweldpleging. 

Grimmig

Op Plein 40-45 was het gisteravond onrustig door een protest van Turkse Nederlanders, die boos zijn over het weren van Turkse ministers die in Nederland campagne wilden voeren. 

De demonstratie was niet bij de gemeente aangemeld, maar de gemeente stond het protest aanvankelijk toe. Maar om 22.45 uur greep Van der Laan alsnog in. De sfeer op het plein, waar ongeveer 250 betogers waren, was toen grimmig geworden. 

Waterkanonnen

Toen de betogers niet vrijwillig vertrokken, greep de mobiele eenheid in. Met waterkanonnen werd het protest beëindigd. Dat ging vrij vlot: de meeste betogers gingen naar huis. Volgens de politie heeft de ME geen klappen uit hoeven delen. Rond middernacht was het weer rustig in de buurt.