Vreugde bij Leopold van Asten
NOS SportAangepast

Van Asten keek vroeger naar de grote mannen, nu is hij er zelf een

Hij zette de Brabanthallen in Den Bosch op zijn kop, liet de koninklijke familie genieten en kreeg daarvoor een Rolex-horloge en 123.000 euro terug. Springruiter Leopold van Asten won zondag de grote prijs van Indoor Brabant en kon naderhand zijn geluk niet op. "Hier heb ik als kleine jongen van gedroomd."

Het was oranje boven in de barrage. Wout-Jan van der Schans en Marc Houtzager maakten het feest compleet. Zij werden tweede en derde, achter winnaar Van Asten. "Ik heb er wel even van genoten", vertelde Van Asten in Langs de Lijn.

"Weet je wat het zo mooi maakt? Het is dicht bij huis. Dus iedereen die heeft meegewerkt aan het succes kon erbij zijn."

Van de 41 combinaties wisten er zich maar zeven te plaatsen voor de barrage. Van Asten weet waarom: "Het was een moeilijk, delicaat parcours. De tijd was haalbaar, maar stond ook erg scherp. En de wereldtoppers waren aanwezig."

Des te knapper is de prestatie van de 40-jarige ruiter uit Venray, die al van kinds af aan naar Den Bosch komt. "Ik zat als klein jochie al op de tribune, kijkend naar de grote mannen. Dan droom je ervan om daar een keer te staan als winnaar. Als dat dan uitkomt, is dat fantastisch."

Springruiters zorgen voor Nederlands podium in Den Bosch

Het gaat al een tijd goed met Van Asten en zijn paard VDL Groep Zidane. Succes zoals die combinatie nu kent, heeft in de hippische wereld vaak tot gevolg dat het paard de interesse wekt van buitenlandse fokkers en investeerders. Maar Van Asten is niet bang zijn viervoeter kwijt te raken.

Van Asten: "Nee, Zidane wordt dit jaar dertien. Paarden zijn het meest interessant voor de verkoop tussen hun tiende en twaalfde jaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl