NOS SportAangepast

Springruiters verwennen fans tijdens Indoor Brabant

De Nederlandse springruiters hebben de paardensportliefhebbers bij Indoor Brabant waar voor hun geld gegeven. Leopold van Asten stond bij de grote prijs op de hoogste podiumtrede en werd geflankeerd door Wout-Jan van der Schans en Marc Houtzager.

Springruiters zorgen voor Nederlands podium in Den Bosch

De 40-jarige Van Asten was in Den Bosch met VDL Groep Zidane de snelste in de barrage. Hij reed onder toeziend oog van de koninklijke familie foutloos en bleef met 39.29 zijn landgenoten nipt voor.

Zeven combinaties van de in totaal 41 hadden zich voor barrage geplaatst. Van der Schans beet daarin het spits af en was foutloos in 40,51. Op de rug van Calomero kwam Houtzager tot 41,11. De vier buitenlandse combinaties maakten een springfout, waarna Van Asten z'n twee landgenoten aftroefde om de cheque van 123.000 euro (39,29).

Indoor Brabant groeit

Vandaag maakte Indoor Brabant bekend zich vanaf volgend jaar aan te sluiten bij de prestigieuze Rolex Grand Slam of Show Jumping. Indoor Brabant is daarmee het vierde evenement dat onder die vlag gehouden zal worden, naast Aken, Calgary en Genève.

Gevolg is ook dat het prijzengeld omhoog gaat en het evenement in Den Bosch in alle opzichten groter zal worden. Om die reden is besloten een hal bij te bouwen. Die hal zal de naam Gerrit Jan Swinkels krijgen, naar de in mei 2015 overleden oud-voorzitter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl