Mauro Icardi als Éver Banega

Dubbele hattrick voor Inter, Roma te sterk voor Palermo

In de strijd om Europees voetbal heeft Internazionale in de Lombardijnse derby tegen Atalanta hard uitgehaald. De nerazzurri wonnen in stadion Giuseppe Meazza met 7-1. Zowel Mauro Icardi als Éver Banega liet een hattrick noteren. Oud-Atalanta-speler Roberto Gagliardini maakte één goal.

Na 26 minuten had Icardi het net al drie keer laten bollen, waarvan één keer vanaf de strafschopstip. Hij maakte daarmee de snelste hattrick voor Inter in de Serie A sinds Benito Lorenzi (18 minuten) op 26 oktober 1947 tegen Lucchese (6-0).

Nog meer historie

Door twee daaropvolgende doelpunten van Banega stond het na 34 minuten al 5-0. Voor het eerst in de Serie A-historie incasseerde Atalanta al in de eerste helft vijf goals. Remo Freuler deed nog voor rust iets terug namens de bezoekers en in de tweede helft maakten Gagliardini en Banega er 7-1 van.

Voor de tweede keer maakten twee spelers van Inter in één Serie A-duel een hattrick. Eerder gebeurde dat op 10 september 1933 tegen Casale (9-0), met hattricks van Giuseppe Meazza, naar wie het stadion is vernoemd, en Atilio Demaria.

Dries Mertens scoort vanaf de strafschopstip voor Napoli

Inter sprong door de zege over Atalanta naar de vierde plaats in de Serie A, die recht geeft op een direct ticket voor de Europa League. Lazio kan Inter maandag voorbij bij winst op Torino.

Roma en Napoli maken geen fout

AS Roma naderde koploper Juventus weer tot acht punten door met 3-0 te winnen bij Palermo. Stephan El Shaarawy, Edin Džeko en Bruno Peres maakten de doelpunten. Die laatste scoorde op aangeven van Kevin Strootman.

Napoli staat na een 3-0 zege op Crotone op tien punten van koploper Juventus. Door strafschoppen van Lorenzo Insigne en Dries Mertens werd het 2-0 en Insigne maakte de derde goal.