Henao wint Parijs-Nice na prachtig secondenspel met Contador

Henao wint Parijs-Nice na fraai secondenspel met Contador
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Colombiaan Sergio Henao van Sky heeft na een schitterend gevecht met de Spanjaard Alberto Contador van Trek Parijs-Nice gewonnen.

Contador moest 31 seconden goed zien te maken op Henao, viel aan, werd tweede en kwam, inclusief bonificaties, twee seconden tekort. Het dagsucces was voor de Spanjaard David De La Cruz.

Tweevoudig winnaar Contador, die in 2016 vier tellen tekort kwam voor de eindzege, viel net als vorig jaar in de slotrit aan op 50 kilometer van de streep.

Medevluchters

Aan de voet van de Col d'Eze hadden Contador en zijn medevluchters 45 seconden marge op de groep met Henao en dat werd zelfs een minuut.

Maar in de lange afdaling naar de meet in Nice kwam Henao stukje bij beetje iets dichter bij zijn concurrent.

Contador bleef voorin over met De La Cruz en Marc Soler en wat volgde was een secondenspel waarin dan Henao, dan Contador het kansrijkst leek.

Op twee kilometer van de meet reed Contador weg bij zijn landgenoten en met tien tellen bonificatie aan de streep leek de zege al bijna een feit.

Maar De La Cruz kwam terug in zijn wiel en won in de sprint van Contador, die het nu met zes tellen bonus moest doen. Met die vier extra tellen had hij na 2007 en 2010 voor de derde keer Parijs-Nice gewonnen.