NOS NieuwsAangepast

Afvalberg in Ethiopië stort in, dodental loopt op naar 46

In Ethiopië is het dodental door een ingestorte afvalberg opgelopen tot 46. Volgens een woordvoerder van het bestuur van de hoofdstad Addis Abeba zijn onder de doden veel vrouwen en kinderen. Verwacht wordt dat de komende uren nog meer lichamen worden gevonden; tientallen mensen worden nog vermist.

Door de 'aardverschuiving van afval' werden hutjes en betonnen gebouwen bedolven. Volgens een ooggetuige waren er op dat moment ongeveer 150 mensen op de plek. 37 mensen zijn levend teruggevonden en worden in het ziekenhuis behandeld.

Opstand

Het ongeluk gebeurde aan de rand van Addis Abeba. Op de Koshe-vuilstortplaats word al zeker 50 jaar het afval uit de stad gedumpt. Een aantal mensen woont op de vuilnisbelt. Ze verdienen geld met het sorteren van afval dat nog bruikbaar is.

De laatste jaren werd het afval van Addis Abeba ergens anders gestort. Maar omdat boeren daartegen in opstand kwamen, wordt de Koshe-stortplaats sinds een paar maanden weer gebruikt. Mogelijk heeft dat geleid tot het verschuiven van het afval.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl