Andy Murray heeft weer geen succes in Indian Wells

Andy Murray AFP

Andy Murray is al in de tweede ronde van het masterstoernooi in Indian Wells uitgeschakeld. De Schotse nummer één van de wereld verloor met 4-6, 6-7 (5) van de Canadees Vasek Pospisil. 

Indian Wells en Murray is niet bepaald een gelukkig huwelijk. De Brit deed al voor de twaalfde keer mee, maar won het toernooi nog nooit. Slechts vijf keer kwam hij voorbij de achtste finales en vorig jaar ging hij in de derde ronde onderuit. 

Prima tactiek

Pospisil had in de vier eerdere duels met Murray nog nooit een set gewonnen. De Canadees, de nummer 129 van de wereldranglijst, speelde ditmaal agressief, zocht vaak het net op en viel constant de tweede service van Murray aan. Die tactiek bleek prima te werken.

Daverende verrassing in Indian Wells: Murray direct uitgeschakeld
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Ik moest in de tweede set wel bij de les blijven", vertelde de opgetogen Pospisil na afloop. "Want je hebt niet iedere dag de kans om te winnen van de nummer één van de wereld."

Murray mopperde op zijn service, maar liet niet na ook zijn tegenstander de credits te gunnen. "Hij speelde agressiever en zijn reflexen aan het net waren zeer goed", aldus de Schot, die vorig week nog het toernooi in Dubai op zijn naam schreef.

Vasek Pospisil na zijn stunt tegen Andy Murray AFP