NOS Nieuws

Wekdienst van 12 maart: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, het belooft een dag met rustig voorjaarsweer te worden. De zon breekt geregeld door, het waait amper en het is zacht: 12 tot 16 graden. Ook morgen is een rustige voorjaarsdag en dat weer houdt tot en met donderdag aan.

Wat heb je gemist?

Het zal niemand zijn ontgaan: Rotterdam heeft een onrustige avond en nacht achter de rug. Even na middernacht werd de Turkse minister Kaya tot ongewenst vreemdeling verklaard en uitgewezen. Bij het Turkse consulaat in de stad was het daarna onrustig. De politie zette waterkanonnen in en een aantal betogers is gearresteerd. Lees hier ons overzichtsverhaal over het verloop van de dag in Rotterdam.

Turkse minister wordt al schreeuwend in andere auto gezet

Er was ook nog ander nieuws.

Joni van Sister Sledge overleden

Een van de zussen van Sister Sledge is overleden. Het is Joni, de op een na oudste van de vier. Ze richtte de band in 1971 op. Sister Sledge scoorde in vanaf 1979 discohits als He's The Greatest Dancer en We are Family. Joni Sledge was 60 jaar.

Regering ontslaat prominent aanklager VS

Een belangrijke federaal aanklager uit New York is op staande voet ontslagen, omdat hij weigerde zelf op te stappen. Het gaat om Preet Bharara, die bekend stond als bestrijder van corruptie. De nieuwe Amerikaanse minister van justitie Jeff Sessions vroeg eergisteren 46 federale aanklagers op te stappen, die waren benoemd door voormalig president Obama. Waarom zij allemaal tegelijk weg moeten, is niet duidelijk.

Uitslagen in de Eredivisie

In de Eredivisie stonden gisteravond vier wedstrijden op het programma. PSV versloeg Go Ahead Eagles met 3-1. De broers Siem en Luuk de Jong scoorden twee goals voor de landskampioen. Excelsior won thuis met 4-1 van SC Heerenveen en Heracles was FC Utrecht de baas met 2-1. Degradatiekandidaat ADO versloeg NEC in Den Haag met 1-0.

Verder vandaag:

- De diplomatieke rel zal opnieuw het nieuws overheersen. Premier Mark Rutte reageert bij WNL op Zondag (09.30 uur, NPO 1) op de ontstane situatie en minister Koenders van Buitenlandse Zaken is na 12.00 uur bij Buitenhof.

- Ook de Nederlandse verkiezingscampagne gaat door. Met nog drie dagen te gaan tot de verkiezingen treden lijsttrekkers op in tv-programma's of bezoeken ze evenementen.

- En in de Eredivisie speelt koploper Feyenoord om 14.30 uur tegen AZ. Achtervolger Ajax ontvangt om 16.45 uur FC Twente. De andere wedstrijden zijn Willem II-PEC Zwolle en Roda JC-FC Groningen.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl