Spelers van PSV vieren feest

Broers De Jong helpen PSV aan zege op Go Ahead

PSV heeft aan een mager optreden bij Go Ahead Eagles drie punten overgehouden. De Eindhovenaren wonnen het duel in Deventer, mede dankzij goals van Siem en Luuk de Jong, met 3-1.

Go Ahead kwam voor de pauze amper in de problemen tegen PSV, dat een strafschop nodig had om op voorsprong te komen. Kort nadat doelman Jeroen Zoet een schot van Elvis Manu had gekeerd, trok Rochdi Achenteh aan de overkant Davy Pröpper aan het shirt in de zestien. Siem de Jong benutte vervolgens de penalty.

Marco van Ginkel en Jorrit Hendrix op de bank

Op slag van rust had PSV een tweede penalty kunnen krijgen, toen Sander Duits Luuk de Jong omverduwde, een actie die scheidsrechter Kevin Blom ontgaan was.

Manu slaagde er na rust wel in Zoet te passeren, na een prima voorzet van Dan Crowley, en dus moest de landskampioen opnieuw beginnen.

PSV voerde de druk ook steeds verder op, zag een schot van Siem de Jong nog gekeerd worden door doelman Theo Zwarthoed, maar die moest passen op de inzet van Luuk de Jong van dichtbij na een scherpe voorzet van Santiago Arias.

Pereiro had de deur kort daarna in het slot kunnen gooien: hij legde Zwarthoed met een schijnbeweging in de luren, waarna hij zijn schot op de lijn gekeerd zag worden door Joey Groenbast. De voor PSV bevrijdende treffer viel kort voor tijd en was van Andrés Guardado, die koel afwerkte na een voorzet van links van Steven Bergwijn.