NOS Wielrennen Aangepast

Uitbundige Van Schip verrast met 'doorgesnoven junk style' in Drenthe

Van Schip en Delta zaten 'doorgesnoven junk style'

Jan-Willem van Schip heeft de Ronde van Drenthe gewonnen. De wielrenner van Delta Cycling verraste zaterdag na 206 kilometer in de straten van Hoogeveen zijn medevluchter Twan Castelijns van Lotto-Jumbo in een sprint. 

Jasper de Buyst van Lotto-Soudal won vlak daarachter de sprint van het peloton, dat net te laat kwam.

Aanval

Van Schip en Castelijns waren de hele dag in de aanval samen met Julius van de Berg van SEG Racing. In de laatste lokale ronde moest Van de Berg zijn twee medevluchters laten gaan en leek het duo opgeslokt te gaan worden door het peloton.

Van Schip, die het meeste kopwerk deed, en Castelijns hielden echter stand. Castelijns leek het af te kunnen gaan maken op het rechte eind, maar in de laatste meters vond Van Schip toch nog wat kracht in zijn benen.

Met kramp naar de zege

Na afloop deed Van Schip uitgebreid uit de doeken hoe hij de koers beleefde. Allereerst bij de totstandkoming van de vlucht van de dag. "Vorig weekend hebben we het echt goed verneukt. Was echt niet goed. Dus nou zat iedereen, doorgesnoven junk style, op de eerste rij om mee te zitten." Van Schip was de gelukkige. 

Toen hij het meeste kopwerk had gedaan in de finale, verwachtte ook hij niet dat hij Castelijns nog kon kloppen. "Toen dacht ik: oh, dit gaat helemaal mis. Toen ging ik nog een keer aan, kramp jongen. Maar toen ineens kwam ik er wel overheen. Niet normaal."

STER reclame