De Turkse minister Kaya van Familiezaken
NOS NieuwsAangepast

Turkse minister voor Familiezaken op weg naar Nederland

De Turkse minister Fatma Betül Sayan Kaya (Familiezaken) komt alsnog naar Nederland, meldt het Turkse staatspersbureau Anadolu. Zij zou vanuit Duitsland onderweg zijn. Turkse media bevestigen de komst van de minister en melden dat haar de weg wordt versperd.

Anadolu schrijft dat de minister over de weg naar Rotterdam reist. De autoriteiten willen de komst van de minister niet bevestigen. Ook de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) laat weten de komst van de minister niet te kunnen bevestigen, maar wil het ook niet ontkennen.

Volgens de Nederlandse organisatie die in Nederland campagne voert voor de AK-partij is de minister onderweg naar Rotterdam, maar is nog niet duidelijk waar zij zal spreken. De uitbaters van verschillende locaties trokken zich de afgelopen dagen terug.

Zoals aangekondigd worden bij het consulaat in Rotterdam aan de Westblaak hekken geplaatst. De weg waar de woning van de consul ligt, in Rotterdam-Hillegersberg, is helemaal afgesloten. Mogelijk wil de minister daar toch haar opwachting maken.

Fascistisch

Vanmorgen trok Nederland de landingsrechten in voor het vliegtuig waar de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu in zat. Die was onderweg naar Rotterdam waar hij aanwezig zou zijn bij een bijeenkomst bij de woning van de consul. President Erdogan is woedend over het intrekken van de landingsrechten; hij noemde Nederland fascistisch.

Deze week was er sprake van dat Kaya zou spreken op een campagnebijeenkomst in Hengelo, maar de eigenaar van het zalencentrum waar dat zou gebeuren, zag ervan af om de locatie te verhuren. Een bijeenkomst in Rotterdam werd ook afgeblazen nadat de uitbater van een zalencentrum zich terugtrok.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl