Knegt superieur naar wereldtitel op 500 meter

Aangepast op
Superieure Knegt verovert wereldtitel op 500 meter
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Sjinkie Knegt heeft op de KPN WK shorttrack in Ahoy als eerste Nederlander ooit het goud in de wacht gesleept op een individuele afstand. De 27-jarige Fries was de beste op de 500 meter en staat en passant ook eerste in het algemeen klassement.

De winnaar van het WK-klassement in 2015 kon in de finale van de 1.500 meter nog geen potten breken met een vijfde plaats. De 500 meter verliep vervolgens voor Knegt op rolletjes.

1/2Knegt: geniaal om voor thuispubliek te winnen
2/2'Hans Klok kan een puntje zuigen aan Sjinkie Knegt'

Sin Da-woon, winnaar van de 1.500 meter, was vrijdag al geëlimineerd in de kwalificaties en in de halve finales rekende de Nederlander vakkundig af met de Hongaarse Liu-broers.

Girard maakte een misslag in de finale, waarna de strijd om de gouden plak ging tussen Knegt, Wu Dajing en Seo Yi-ra. De voormalig Sportman van het Jaar raakte aanvankelijk een beetje achterop, maar op zijn zo kenmerkende wijze vloog hij in de slotfase langs de concurrentie.

Het klassement bij de mannen na twee afstanden NOS

Val Hoogerwerf

Dylan Hoogerwerf ging in de kwartfinales onderuit. Dat overkwam ook de Rus Semen Jelistratov, die onder de favorieten het grootste slachtoffer was in de vier kwartfinales.

Hoogerwerf was misschien iets te gretig

De KPN WK shorttrack zijn het hele weekeinde rechtstreeks te volgen bij de NOS op NPO 1 en via de livestream op NOS.nl.