Knegt buiten de medailles op 1.500 meter

Aangepast op
Knegt niet verder dan vijfde plek op 1.500 meter
NL
Beelden van de finale van de 1.500 meter van de mannen bij de KPN WK shorttrack in Rotterdam.Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Sjinkie Knegt heeft bij de KPN WK shorttrack in Rotterdam geen medaille weten te veroveren op de 1.500 meter. In een spannende finale kwam de 27-jarige Fries niet verder dan de vijfde plaats.

De wereldtitel ging verrassend naar Sin Da-woon. De Zuid-Koreaan werd in 2013 wereldkampioen, maar zakte daarna een beetje weg. Dit keer bleef hij echter de Canadees Samuel Girard net voor.

Knegt vertrouwde in de drukke finale met acht rijders op zijn geduld, maar in de kluwen van schaatsers lukte het hem niet meer die ene beslissende actie te maken. De enige troost voor de Fries was dat zijn grootste concurrent, de Hongaar Sandor Shaolin Liu, zesde werd.

Knegt: niks aan de hand, op naar de 500 meter
Sjinkie Knegt werd 'slechts' vijfde op de 1.500 meter. Maar om zijn klassement maakt hij zich nog geen zorgen. "Met de snelheid zit het wel goed, ik kijk uit naar de 500 meter."

Geen finale Breeuwsma

Voor Daan Breeuwsma viel het doek in de halve finales, waarin hij zich niet onder de beste twee wist te scharen. De Nederlander maakte in de voorlaatste ronde een mispeer en was in een klap kansloos. In de B-finale reed Breeuwsma naar een verdienstelijke tweede plaats.

De KPN WK shorttrack zijn het hele weekeinde rechtstreeks te volgen bij de NOS op NPO 1 en via de livestream op NOS.nl.

26 gerelateerde artikelen