Schulting mist finale 1.500 meter; goud voor Christie

Aangepast op
Suzanne Schulting baalt na de uitschakeling op de 1.500 mter NOS

Suzanne Schulting en Rianne de Vries hebben zich niet weten te plaatsen voor de finale van de 1.500 meter op de KPN WK shorttrack. Het goud ging naar de Britse Elise Christie.

In de laatste halve finale lieten de twee Nederlandse shorttracksters twee ronden voor de meet een gaatje vallen en dat konden ze niet meer goedmaken.

Schulting en De Vries lopen finale 1.500 meter mis
NL
Beelden van de halve finale van de 1.500 meter (v) bij de KPN WK shorttrack in Rotterdam. Voor Suzanne Schulting en Rianne de Vries viel het doek.Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Schulting wist zich met haar vierde plek nog wel te plaatsen voor de B-finale. Daarin reed Schulting sterk, maar een aanvaring met de Australische Deanna Lockett leverde de Friezin een penalty op.

Goud voor Christie

Elise Christie heeft een eerste slag aan de concurrentie toegediend. De Britse pakte de gouden plak op de 1.500 meter door in een spannende eindsprint de Canadese Marianne St-Gelais voor te blijven. De Zuid-Koreaanse Shim Suk-hee won brons.

Eerste WK-goud shorttrackster Christie in Ahoy
NL
Beelden van de finale van de 1.500 meter van de vrouwen bij de KPN WK shorttrack in Rotterdam.Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Choi Min-jeong was de grote verliezer. De Zuid-Koreaanse winnares van de twee laatste WK's ging snel knullig onderuit en was in een klap kansloos. Ze viel ver terug en reed in de laatste ronde ook nog eens voor de voeten van Christie. De Koreaanse kreeg daarvoor een penalty. 

Voor Christie was het het eerste WK-goud in haar carrière.

Schulting na 1.500 meter: nieuwe afstand nieuwe kansen
Suzanne Schulting is de wereldkampioenschappen shorttrack niet begonnen zoals ze had gehoopt. Ze werd gediskwalificeerd in de B-finale van de 1.500 meter. "Maar dat is geen reden om me nu ineens in te houden."
1/3Schulting na 1.500 meter: nieuwe afstand nieuwe kansen
Christie na wint op 1.500 meter: vanaf nu is alles een bonus
Elise Christie kwam naar de KPN WK shorttrack om wereldkampioene te worden. Met winst op de 1.500 meter is ze goed aan het toernooi begonnen,
2/3Christie na wint op 1.500 meter: vanaf nu is alles een bonus
De Vries valt op 500 meter: misschien is het toch de spanning
Rianne de Vries is Europees kampioene op de 500 meter, maar in de WK-finale gaat ze na een paar meter onderuit. "Ik heb nog een 1.000 meter en een aflossing, het is nog niet afgelopen."
3/3De Vries valt op 500 meter: misschien is het toch de spanning

De KPN WK shorttrack zijn het hele weekeinde rechtstreeks te volgen bij de NOS op NPO 1 en via de livestream op NOS.nl.

26 gerelateerde artikelen