Suzanne Schulting baalt na de uitschakeling op de 1.500 mter
NOS SchaatsenAangepast

Schulting mist finale 1.500 meter; goud voor Christie

Suzanne Schulting en Rianne de Vries hebben zich niet weten te plaatsen voor de finale van de 1.500 meter op de KPN WK shorttrack. Het goud ging naar de Britse Elise Christie.

In de laatste halve finale lieten de twee Nederlandse shorttracksters twee ronden voor de meet een gaatje vallen en dat konden ze niet meer goedmaken.

Schulting en De Vries lopen finale 1.500 meter mis

Schulting wist zich met haar vierde plek nog wel te plaatsen voor de B-finale. Daarin reed Schulting sterk, maar een aanvaring met de Australische Deanna Lockett leverde de Friezin een penalty op.

Goud voor Christie

Elise Christie heeft een eerste slag aan de concurrentie toegediend. De Britse pakte de gouden plak op de 1.500 meter door in een spannende eindsprint de Canadese Marianne St-Gelais voor te blijven. De Zuid-Koreaanse Shim Suk-hee won brons.

Eerste WK-goud shorttrackster Christie in Ahoy

Choi Min-jeong was de grote verliezer. De Zuid-Koreaanse winnares van de twee laatste WK's ging snel knullig onderuit en was in een klap kansloos. Ze viel ver terug en reed in de laatste ronde ook nog eens voor de voeten van Christie. De Koreaanse kreeg daarvoor een penalty.

Voor Christie was het het eerste WK-goud in haar carrière.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl