Arnold Kruiswijk op de schouders na zijn eerste treffer

Vitesse haalt uit, unieke goal Kruiswijk

Vitesse heeft voor de derde keer dit seizoen gewonnen van Sparta Rotterdam. De Arnhemmers wonnen na een 4-0 ruststand in eigen huis met 5-0 en stegen naar de vijfde plaats.

Vitesse won eerder dit seizoen zowel voor de competitie (0-1) als de beker (1-2, anderhalve week geleden) op het Kasteel van Sparta. De Rotterdammers stapten na de 1-0 zege op Feyenoord van vorige week vol goede moed het veld op, maar keerden met de staart tussen de benen huiswaarts.

Aanvankelijk gebeurde er bar weinig in Arnhem. Denzel Dumfries hielp de thuisploeg echter op weg met een foute terugkopbal, waar Ricky van Wolfswinkel gretig van profiteerde. Vitesse was los en al snel schoot Navarone Foor hard de 2-0 binnen.

Even later kreeg Arnold Kruiswijk het publiek op de banken. De verdediger kopte vanaf elf meter raak, zijn eerste competitietreffer in 25.318 minuten in de eredivisie. Marvellous Nakamba maakte het Arnhemse feestje voor rust compleet door na een mooie aanval de 4-0 te maken.

In de tweede helft nam Vitesse gas terug. Sparta zette wat aan, maar het geloof was natuurlijk al weg bij de Rotterdammers. De thuisploeg zocht minder vaak de aanval, maar na een uur tikte Guram Kashia de 5-0 binnen.

De wedstrijd ging vervolgens als een nachtkaars uit, al zorgde de publiekswissel Alexander Büttner voor Kruiswijk nog voor enig plezier op de tribunes.

Michel Breuer (m) baalt, nadat Ricky van Wolfswinkel (l) Vitesse op 1-0 heeft gezet
    Marvelous Nakamba zorgde voor de 4-0