NOS WielrennenAangepast

Simon Yates soleert naar ritzege in Parijs-Nice

Yates soleert naar ritzege in Parijs-Nice

Simon Yates heeft op fraaie wijze de zesde etappe in Parijs-Nice gewonnen. De Brit van Orica-Scott kwam na ruim 193 kilometer solo over de finish in Fayence.

Na de pittige beklimming van de Col de l'Espigoulier, begon de etappe pas echt op zo'n zestig kilometer van de meet. De renners moesten de Bourigaille tweemaal over en op de tweede klim nam Yates de benen.

De andere favorieten lieten hem gaan, waarschijnlijk met het idee om de Brit op de slotklim terug te pakken.

Simon Yates

Yates had bij het begin van die klim naar Fayence (1,3 km á 9,8%) nog veertig seconden over. Dat bleek ruim voldoende om Sergio Henao achter zich te houden. Julian Alaphilippe blijft leider in het algemeen klassement en loopt drie seconden uit op nummer twee Tony Gallopin. Yates komt door zijn etappezege de toptien binnen.

In de etappe eindigde Sam Oomen weer als beste Nederlander, maar hij moet Bram Tankink als de beste Nederlander in het klassement voor zich dulden. Oomen kwam ruim een minuut achter Yates over de meet en staat zestiende.

Tankink eindigde als 53ste op 8.49 in Fayence en steeg veertien plaatsen naar stek veertien. Steven Kruijswijk, die op ruim een kwartier achter Yates binnenkwam, steeg twee plaatsen naar de achttiende plaats.

Algemeen klassement Parijs-Nice

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl